top of page

Krachtbeelden


Een reeks beelden groeien momenteel in het atelier. Ik droomde er al lang van om eens figuurlijk te werken. Na mijn organische sculpturen vol beweging zocht ik naar een nieuwe uitdaging met klei. Bij de figuren vermijd ik details, perfectie en veel beweging. Wel breng ik leven in het oppervlak door krassen, en kleuren, zo ontstaat een gepatineerde huid. De huid vol tekens verwijst naar het leven dat altijd sporen nalaat bij een mens. Deze huid symboliseert meer dan de menselijke pijn en kwetsuren, de authenticiteit en wijsheid die het leven steeds brengt.

Via deze manier van werken bots ik ongewild op een kern, een bron. De menselijke figuur achter alle uiterlijke vertoon wordt zichtbaar.

De beelden zijn verstild, ze zijn ontstaan en gevormd door de natuurelementen, aarde, vuur, lucht en water. Ze stralen hierdoor zelf ook deze krachten uit, daarom noem ik ze graag krachtbeelden.

Hoewel ze op het eerste zicht misschien een bepaalde pijn of verleden meedragen overheerst de uitstraling van hun verstilling. Een kracht die, ondanks alle leed niet vernield kan worden.

Ze zijn door de klei tot leven geroepen om ons terug te brengen naar die plek. Om ons te kunnen ontdoen van al het overbodige en ons te verbinden met die krachtige kern.

Deze beelden zijn te zien in het Terre-Pure atelier. Welkom na afspraak.

6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page