top of page

Brandnetels en controle

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023


Wie heeft geen hekel aan brandnetels? Ze duiken zo weelderig en vooral spontaan overal op waar ze niet gewenst zijn. Enkele dagen geleden dachten we dat we met een plaag van vieze rupsen zaten op de brandnetels. "Zie je wel die vieze vuile brandnetel brengt alleen maar viezigheid" was de eerste gedachte die in mijn hoofd ontpopte… na wat opzoekingswerk bleken het rupsen van vlinders te zijn. En inderdaad deze ochtend zie ik overal coconnetjes hangen in de brandnetels en op distels (ook zo'n vijand).


Wandelend tussen de vele bengelende coconnetjes bedacht ik dat ik nog veel vaker de dingen mag laten zijn zoals ze verschijnen. Ze behoren tot de cirkel van Het Leven. “Een brandnetel hoort niet in de tuin!” Is een collectieve gedachte die mag worden doorbroken. Zo is de tuin mijn inspiratiebron, mijn meester in levenslessen! Minder controleren want zie… als ik vecht tegen de brandnetel krijg ik straks geen vlinders!


En in mijn hoofd trek ik de les over controle verder door in mijn leversituaties en ik zucht eventjes...en beslis om meer vlinders toe te laten in mijn leven!
0 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page