top of page

Claire brengt nieuw leven!


Ivita, onze hond, is gestorven op één van de eerste dagen van de winter. Een kleine week later stierf ook Adèle onze krachtkip! Een stilte vulde hun afwezigheid tot vrijdagavond 11/02/22.


Ik riep Lily om binnen te komen, onze trouwe zwarte langharige kat die hier al 8 jaar woont. Lily kwam hier als zwerfkatje terecht. Ze is een stille en trage kat. Het duurt gewoonlijk minutenlang eer ze op het gemak komt aangewandeld. Verrast was ik dus toen een kleine, hysterische kleurrijke lapjeskat snel kwam aangerend in de plaats van Lily. Onmiddellijk ontroerd door haar uitstraling, stonden we al snel met z'n drieën buiten onder het afdak. Het duurde vast maar enkele seconden om ons alle drie in te palmen. Eten werd naar buiten gebracht. We maakten een knus plekje met kussens en dekentjes om even te bekomen. En bedolven haar onder knuffels.

Ze was duidelijk op zoek naar een warme thuis. En het duurde maar 24 uur voor we de deur ook voor haar openden en ze ook binnen in huis kon. Lily liet het toe, niet met haar volle goesting. Mijn dochter, Guinevere, en ik hadden dezelfde ingeving. We dachten beiden aan de magische dame Claire uit een serie die we bekijken! Claire is in die reeks een dame die reist in de tijd tussen het verleden en het heden en zich altijd weet te redden uit lastige situaties. In de lichtgroene ogen zagen we dat deze naam precies een weerspiegeling was van wie ze echt is. En...Claire is afgeleid van Clara. Clara is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord 'clarus', wat 'helder, blinkend, glanzend, schitterend' betekent. Welkom Claire!


Om zeker te zijn dat ze niet gechipt was trokken we naar de dierenarts. Nee niet gechipt! Een pak van ons hart want we zouden haar al niet meer willen missen. De dierenarts schat dat Claire net geen jaar oud is en kijkt bedenkelijk... Ze wordt stil en merkt op dat Claire zwanger is! Vermoedelijk 4 weken ver en nog zo'n 4 tot 5 weken te gaan.


Claire brengt dus nieuw leven hier! Ik bewonder haar (tienermoeder)instinct om op zoek te gaan naar veiligheid en warmte. Verdwaald en eenzaam stuurde haar iets tot hier bij ons. Ik voel zoveel bewondering voor haar!

En ergens voelt het ook alsof Ivita hier voor iets tussen zit. Want te stil mag het hier echt niet worden!

Op 29 maart werd Claire mama van 4 gezonde kittens.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page