top of page

De klei kneedt jou en niet andersom!

Bijgewerkt op: 16 mei 2023

Deze lente starten twee bijzondere creatieve trajecten. Het serviestraject en het kunsttraject.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN TRAJECT? Er zijn toch al workshops? Wat is het verschil?


Er zijn toch wel een aantal voordelen!


Bij een traject ga je een ander engagement aan.

Je werkt naar een doel (een compleet servies of een beeldengroep). In een traject is er meer ruimte om je creatieve vaardigheden te ontwikkelen dan tijdens een workshop. Met een traject gun je jezelf de kans dat klei ook jou kan boetseren. Tijdens zo’n traject kan ik je hierin intenser begeleiden waardoor de werking veel verder draagt.


Je leert je verwachtingen en je drang naar perfectie bij te stellen, je herontdekt je zelfwaarde en je eigen speciale kantje. Je leert meer het leven tot jou te laten komen in plaats van het te manipuleren.

Dit traject zal doordringen in je persoonlijk leven. Misschien ga je werk en vrije tijd anders indelen of ga je je huis of tuin anders inrichten of misschien ga je vaker wandelen, misschien word je echt kunstenaar...niet voorspelbaar hoe. Wat ik wel weet is het volgende: dit traject brengt je terug naar een vorm van bescheidenheid, doordat je effectief met natuurelementen gaat werken. Ze tonen je welke rangorde er werkelijk heerst, hierdoor kom jij op je "bescheiden" plek en dat zet je terug in je kracht. Het brengt je met je handen in de klei, en tegelijk met je voeten terug op aarde. Dat is de heilzame werking van klei.


Dit gaat door steeds met dezelfde mensen, maximum 6 deelnemers waardoor er een connectie ontstaat die ook bijdraagt aan het proces. Je komt in een soort van "tribe" terecht die heel ondersteunend werkt!

Een traject draagt dus meer troeven in zich dan een workshop.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SERVIESTRAJECT EN KUNSTTRAJECT?


Beide trajecten werken op resultaat en oefenen een effect uit op je innerlijke zijn. Maar het uit zich op verschillende vlakken of niveaus.

Het serviestraject werkt meer op het niveau van het belang van schoonheid creëren. Maar ook op het niveau van zelfwaarde in de vorm van me-time en zelfrealisatie. Je creëert immers zelf je complete servies dat je eigen vingertoets weerspiegeld. Je leert er ook omgaan met imperfectie.

In het kunsttraject vertrekken we vanuit de klei en liggen er meer mogelijkheden open naar vormgeving en krijgt de klei meer beweegruimte. Zo kan de klei nog meer effect uitoefenen op je innerlijke zijn. Daardoor speelt het meer op het niveau van eigenheid en creativiteit. Je leert hoe je via de klei iets tot je kan laten komen. Hoe je kan manifesteren op een organische manier. Minder via het manipuleren maar meer vanuit het leven tot je laten komen. Je herontdekt zo je eigen stijl en je krijgt duidelijker zicht hoe je dit in de wereld kan zetten. Daarom is hier ook een tentoonstelling aan gekoppeld. Je maakt jezelf dus zichtbaar vanuit je eigen uniekheid en niet meer vanuit het aanpassen om er bij te horen. Je ontdekt een manier om je in de wereld te begeven vanuit je speciale kantje, vanuit jouw unieke plek.


Hier bij Terre-Pure dus geen gebakken lucht maar gebakken aarde. En het is de aarde/klei die de inzichten brengt!


Dit traject gaat maar 1 keer per jaar door!


Kunst traject "Ontwaak je creativiteit en eigenheid!" zorgt ervoor dat:

 • je creativiteit terug opflakkert in haar pure vorm.

 • Je ontdekt hoe je van klei kunstwerken vormt zonder jarenlange muffe academie lessen.

 • Je vindt gaandeweg je eigen stijl en een persoonlijke beeldtaal.

 • je wilde schoonheid tot je laat komen.

 • je de rust in jezelf herontdekt.

 • je je creaties kan tentoonstellen in een groepstentoonstelling voor publiek.

"Me-time" Servies Traject. Dit traject past bij je als:

 • je droomt van een zelfgemaakt servies

 • als je niet wil leren draaien, maar servies wil maken met onmiddellijk resultaat!

 • als je geen jarenlange academie wil volgen

 • als je graag in een mooie omgeving werkt, te midden de natuur.

 • als je wil ontspannen en even uit je dagelijkse sleur wil stappen.

 • als je houdt van dingen met een hoek af waar de wilde schoonheid zo kan doorstralen.


0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page