top of page

Hoe je kan delen in het succes van Queen B, Beyonce?

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

Hoe zou Beyonce haar doelen bereiken? Hoe komt het dat dit bij jou vaak niet lukt? Dat je droom zo ver weg lijkt waardoor je moedeloos wordt en er vaak niet eens aan begint?

Omdat creativiteit een sleutel in het proces is. Jammer genoeg wordt creativiteit enkel in het vakje van vaak zinloos tijdverdrijf gestopt. Een hobby die niets brengt behalve rommel. Laat me je even meenemen naar een sessie tijdens het kunsttraject "ontwaak je creativiteit". Laat me vertellen wat daar precies gebeurt en hoe het je kan helpen in het verwezenlijken van je doelen.


Meestal heb je nog nooit een beeld gemaakt. En vraag je je af of je het wel kan. Hier heb ik enkele eenvoudige praktische tips om je te helpen bij verhoudingen en het uitbouwen van de figuur. Maar daar ligt het geheim niet verscholen. Vaak zijn dit zaken die je kan opzoeken en gaat dit om techniek.


Het geheim ligt verscholen in hoe je het beeld tot je laat komen. Zoals Steffie laatst. Ze had wilde ideeën maar pinde zich hier niet op vast.

Organisch is dit krachtbeeld gegroeid! Vanuit het contact met de klei en het aandachtig waarnemen van wat zich tijdens het proces toont. Afstand nemen en weer verder de klei in duiken. Wat gebeurt er als ik hier wat meer klei toevoeg en daar weghaal? Wat toont zich nu? En gaandeweg ontpopte zich een kracht die we niet exact wisten te definiëren. Soms waanden we ons als female warrior, maar tegelijk kregen we diva allures a la Beyoncé. Op het einde van de dag waren we allen wonderlijk doordrongen van dezelfde energie die Steffie samen met de klei wist op te roepen in haar beeld. Wie wil nu niet delen in het succes van Beyonce? Who runs the world???Dat is de essentie van creatief zijn! Dat is de essentie van hoe je ook andere zaken in je leven kan manifesteren. Want als je je enkel en alleen blijft focussen op het resultaat dan garandeer ik je teleurstelling. Dan werk je gespannen naar iets toe en volg je het stappenplan in je hoofd. Dit put je uit. 9/10 keer haal je je denkbeeldige eindmeet niet omdat je afgepeigerd op zoek gaat. Behaal je je doel mits veel inzet toch dan is het euforie gevoel van korte duur en verzin je al snel een nieuwe droom. Want je wil dat kort euforisch moment opnieuw beleven. Je gaat door tot een burnout of tot je leert dat in het moment de kansen liggen die er net iets anders uit zien dan je voor ogen had. Je ziet plots iets waar jij met je denken niet toe zou zijn gekomen. Je raakt in een bepaalde vibe of mood. En deze "vibe" blijkt net de schakel te zijn naar de volgende stap. Creativiteit brengt je op de juiste golflengte om te bewegen waar er beweging mogelijk is. Dat is de sleutel die we allemaal bezitten maar niet gebruiken. Het grote verschil is ook dat je veel meer plezier ervaart onderweg.


Creativiteit is dus zoveel meer dan een hobby uitoefenen! Creativiteit is een levenswijze die ons tegenwoordig veel verder helpt dan wat we vaak zijn aangeleerd. Je duikt in het moment, in een diepere laag en als je daar alert bent zie je opportuniteiten verschijnen. Creativiteit is leren manifesteren op een vreugdevollere manier.

Mijn missie is dan ook om dit bij je terug wakker te maken zodat je vaker kansen kan grijpen in het moment!


P.S.: Je ticket tot het ontwaken van je creativiteit ligt hier!
Vergeet ook niet van eens een kijkje te nemen op de de website van Steffie: Vanaf de eerste keer dat Steffie mijn atelier binnen stapte voelde ik haar zo zuivere oprechte zijn. En onze gemeenschappelijke passie voor bloemen, fotografie, interieur en zingeving zorgde voor een instant connectie!


0 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page