top of page

Kunst slaat de brug tussen hoofd en hart, net zoals de natuur.

"Als mijn kunst in harmonie is met de natuur, wanneer de bloemen die ik pluk uit de tuin naadloos samenvloeien met het beeld van mijn werk, dan voel ik dat wat ik doe juist en betekenisvol is."

Els van Terre-Pure


Omgeven door de drukte van het dagelijkse leven, lijk je soms het contact met de natuur te verliezen. Maar wat als ik je vertel dat de weg naar dat verloren contact binnen handbereik ligt - niet alleen in afgelegen bossen of ontoegankelijke bergen, maar in kunst?

Ja, kunst, gemaakt vanuit dezelfde bron waaruit de natuur zelf ontspruit.


Kunst is voor mij een manier om dat diepe, bijna vergeten contact met de natuur te herstellen. Wanneer ik mijn handen door klei laat dansen, voel ik diezelfde vitaliteit die planten doet groeien en bloeien. Het is alsof ik een verbinding heb met de oerkracht van het leven. Waar ideeën geboren worden en energie uit bruist.


Wanneer ik een sculptuur of beeld vorm, breng ik een stukje van de natuur terug in onze wereld, een stukje van die oorspronkelijke bron waar alles uit voortkomt. Het is een herinnering aan onze eigen oorsprong, aan de tijdloze cyclus van groei en bloei. Een herinnering aan de reden van je korte aanwezigheid hier.


Omringd worden door kunst die voortkomt uit diezelfde bron als de natuur, heeft ook een diepgaand effect op je welzijn. Deze kunstwerken herinneren je eraan dat je niet losstaat van de natuur, maar er integraal deel van uitmaakt, dit brengt rust en stilte in je. Je focus verschuift van controle naar overgave. De energie van deze werken brengt je bij je eigen creativiteit en wakkert bij je los wat je hoofd niet weet maar je hart wel.

Zo kan je nieuwe ideeën krijgen, duidelijker weten wat je nu te doen staat.


Het bekijken van een sculptuur kan een kalmerend gevoel teweegbrengen, net als wandelen in een weelderig bos. Het ontwaakt iets dieps in je, iets dat je misschien vergeten bent, maar dat altijd aanwezig is. Het is alsof deze kunstwerken een brug slaan tussen je hoofd en je hart. Het herinnert je aan de zachte, organische stroom van het leven waar je net als een bloem hoort te kiemen, groeien, bloeien, verwelken en zaadjes terug aan de aarde hoort te schenken.


Dus, terwijl je je blijft verwonderen over de schoonheid van bloemen en bladeren, vergeet niet dat kunst eenzelfde effect kan oproepen. Het herinnert je eraan dat die diepe bron van creativiteit en groei binnenin je ligt. Laten je omringen met kunst die deze waarheid uitdrukt en je terugbrengt naar je natuurlijke harmonie. Laat de kunst, net als de natuur, een bron van inspiratie zijn, een uitnodiging om te groeien en te bloeien zodat je je missie leeft.


Ontdek de verschillende collecties aan Terre-Pure kunst






1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page