top of page

Wat is de kracht van klei?

Bijgewerkt op: 24 dec. 2021


De kracht van klei is mijn slogan al jaren lang. Ik ga eerlijk zijn ik vond dit gewoon hip klinkend. Ik koos het spontaan. Iets dat in me opkwam maar wat die kracht precies was daar had ik geen flauw benul van. Ik mocht die wel ervaren tijdens creatieve momenten. Maar wat er precies gaande was wist ik niet. Pas nu ervaar ik beter hoe het werkt. Het vatten met het verstand lukt niet. Het antwoord ligt ergens tussen de sterren daarom even naar Jupiter.

Jupiter, de planeet van geluk, spiritualiteit, groei en zelfvertrouwen. Jupiter doet er 12 jaar over om rond de zon heen te draaien. Daardoor staat Jupiter iedere twaalf jaar weer precies hetzelfde als toen je geboren werd. Jupiter keert dus voor het eerst op dezelfde plek als in je geboortehoroscoop op je 12 jaar. Daarna op je 24,36,48,... Hoe dan ook ga je op dat moment vaak een nieuwe fase in.


Ja de Jupiter return is voor mij nu bezig. Nu voelt helemaal als nieuw. Ik weet steeds beter de donkerte uit het verleden en de angst voor de toekomst te laten verpulveren door het licht van het NU. Klinkt lichtjes spiritueel? Ik geef toe ik heb ook een afkeer aan de sfeer die rond spiritualiteit hangt. Maar ik kan er niet langer om heen. Ik kan ook niet langer meer zwijgen, gesteund door Jupiter kan ik hier schrijven waar het voor mij echt om draait. Ik droeg 47 jaar lang veel angst met me mee. En nu wordt het voor het eerst in me (af en toe) STIL. Mijn gedachtenstroom wordt doorprikt met momenten van zijn. Niet meer en niet minder. Hoe meer ik mijn stemmetje in mijn hoofd hoor en aankijk en kan laten zwijgen door de macht van die stilte, hoe meer vrede ik in mezelf voel.


Vanuit die plek, die kern sluipen de woorden hier op het scherm.

Vanuit die stilte werkt creativiteit samen met de klei in mijn handen. De kracht van klei, is die kracht. Klei, aarde heeft het vermogen om die gedachtenstroom in mijn hoofd makkelijk stil te leggen waardoor de bron haar kracht kan doorsturen. Zo ontstaan creaties die van betekenis zijn.

Vanuit die kern beslis ik nu. Zo verandert Terre-Pure weldra van statuut. Van meewerkende echtgenoot naar hoofdberoep. Staan er nieuwe workshops online waar je echt de grootsheid in jezelf kan opzoeken door een gigantische vaas of beeld van 80cm te maken!

Vanuit die bron komen gelijkgestemde zielen mijn kant op. Zo komt er in de lente een heel speciale samenwerking met Veerle Raemdonck. Waar we ons unieke zijn inzetten om ook jullie te laten ervaren hoe je die GOUDEN KERN in jezelf kan aanspreken.


Speciale dank gaat ook naar Conny van Above Us Astro. Door haar analyse en grote kennis rond astrologie richt ik me vaker tot de stand van de sterren en planeten. Want ik heb ontdekt door haar dat het hele universum met je wil meewerken! Het leven is een spel en als je leeft vanuit je kern gaat je leven sprankelen. Het spaart je niet van tegenslagen maar het schenkt je de gepaste reactie op het moment dat een tegenslag of mislukking zich voordoet. Want niets in onze materiële wereld blijft, alles en iedereen verdwijnt terug naar die kern. Die kern is de bron, Het Leven, God, Het Nu, Stilte, de essentie, onze ziel,... Elke naam ervoor is slechts een etiket. Die kern is eeuwig. Dus waarom zouden we met zijn allen niet steeds vaker leven vanuit die kern?


Momenteel schrijf ik aan een vervolg op mijn boek. Omdat ik voor mezelf wil converseren met die bron en dat lukt wonderwel via het schrijven. Zo ontvang ik meer licht en kan ik het via tekst ook doorgeven. In mijn boek schreef ik al over de kracht van het leven maar in het vervolg ga ik hier dieper op in.

Benieuwd naar het verhaal van Terre-Pure? Wat er me allemaal is overkomen? Hoe ik erop reageerde? Bestel het boekje hier. Je ontvangt er ook gratis 5 kaarten bij die ik zelf ontwierp en je krijgt het vervolg waar ik nu aan werk digitaal gratis doorgestuurd! Maar geduld, geen idee wanneer het vervolg af is.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page